Boot Koffiebonen Bio Blend

€ 30,99

Smaakindicatie:
Chocolade, gedroogd fruit, rietsuiker & licht citrus.

hoeveelheid
Aantal

 

Gratis verzending vanaf € 24.95

Zetmethode:
Espressomachine, espressokan, iced en met melk.

Achtergrond:
De Boot Bio Blend Organic is een krachtige koffie. Onze Colombia Kachalu, 85+ koffie gebruiken we als basis en daar wordt onze Sumatra Organic aan toegevoegd. Zo krijgt de koffie meer body. Heerlijk als espresso en daardoor ook uitermate geschikt voor koffie met melk recepten zoals een cappuccino. Deze koffie spreekt veel mensen aan omdat hij zo mooi gebalanceerd en veelzijdig is.

Barend: "De smaak is als een pikant vloeibaar bonbonnetje met smaaktonen van chocolade en limoen. Sensationeel!"

Een blend ontstaat door het melangeren van meerdere koffiesoorten. Onze brandmeester en kwaliteitscontroleur werkten nauw samen tijdens het creëren van deze blend. De perfecte blend is alleen samen te stellen door veel te experimenteren met de verhoudingen en uiteraard door veel te proeven. Naar onze smaak is dit bijzonder goed gelukt met deze blend die nu verkrijgbaar is als espressobranding. Hieronder lees je meer over de individuele soorten die verwerkt zijn.

Deze mooie biologische blend van Boot bestaat uit koffie uit 2 verschillende landen: Colombia en Sumatra.

Colombia

Deze 85+ koffie komt van de Kachalu coöperatie uit het district Santander en wordt verbouwd door tientallen koffieboeren. De Kachalu boerenorganisatie omvat meer dan 100 kleine koffieboeren die samenwerken in de regio Santander, in het noordoosten van Colombia. De organisatie is gestart in 1999. Het is daarmee een van de eerste projecten van de Colombiaanse koffieboeren organisatie FNC. Belangrijkste doelstelling: biologische koffie verbouwen in combinatie met zorg voor het regenwoud en een fatsoenlijke koffieprijs voor de individuele koffieboeren. Boot Koffie werkt sinds 2005 samen met de coöperatie.


Sumatra

Deze gelaagde 85+ koffie (SCA score) wordt verbouwd door kleine boeren onder schaduwbomen in de gebieden Bies, Gegarang, Jagong en Bintang. Uit Bies bij Lake Tawar komt de meeste koffie. 75% van de kleine koffieboeren zijn vrouwelijke producenten, aangesloten bij de coöperatie Ketiara Kopeipi.

Specifieke referenties

Je bent misschien ook geïnteresseerd in