• Alleen online

Gemalen kerrie

€ 2,99

Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten, maar in dat geval wordt over het algemeen alleen de benaming ‘curry’ gebruikt. Het woord 'kerrie' is een verbastering van het Tamil-woord kari (Engels: curry), dat saus betekent.

 

hoeveelheid
Aantal

 

Gratis verzending vanaf € 24.95

Kerrie wordt traditioneel vooral in India, Engeland, Pakistan, Maleisië, Zuid-Afrika en Suriname veel gebruikt. De scherpste kerriemengsels uit India zijn afkomstig uit Madras en Kerala. In India wordt naast gele kerrie ook een rode kerrie gebruikt, waarbij de rode kleur afkomstig is van rode pepers.


In het algemeen geldt: hoe roder, hoe heter.

De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden. In supermarkten in sommige Europese landen zijn naast poeders ook kerriepasta's verkrijgbaar die de Indiase curry dichter benaderen. Kerrie is een bestanddeel van allerlei kant-en-klare kerriesauzen en -poeders. De smaak van deze verwesterde kerrie wijkt af van de smaak in originele Indiase kerriegerechten.

 

0002

Specifieke referenties

ean13
7428475692002